PORTAKALLI TURTA
Portakal mevsimi geçiyor ben hiç portakallı bir şey yapmadım ama portakallı bir tarif de paylaşmak istedim.Bu yüzden 'Lezzetli Sanatlar&...
http://suslumutfak.blogspot.com/2014/04/portakalli-turta.html
Portakal mevsimi geçiyor ben hiç portakallı bir şey yapmadım ama portakallı bir tarif de paylaşmak istedim.Bu yüzden 'Lezzetli Sanatlar' da gördüğüm Şeftalili Turta'yı portakallı yaptım.Nefis oldu.Portakallar bitmeden deneyin derim.Tarif için sevgili Pırıl'a teşekkürlerimi yolluyorum.
7)Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
Tart hamuru için:
*1,5 su bardağı un (benimki daha fazla un aldı)
*125 gram tereyağı
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*1 yumurta
Kreması için:
*2 adet yumurta sarısı
*1 çay bardağı toz şeker
*1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
*1,5 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*1 paket vanilya
*50 gram tereyağı
Üzeri için:
*3 adet portakal
*Yarım paket tart jöle (ben 2-3 kaşık portakal reçeli suyunu kullandım)
*File antep fıstığı
Yapılışı:
1)Tart hamurunu hazırlıyoruz ve 15 dakika kadar buzdolabında bekletiyoruz.Turta kalıbını tereyağ ile yağlayıp,hamuru kalıba,taban ve kenar olacak şekilde yerleştiriyoruz.Tekrar buzdolabına kaldırarak 15 dakika bekletiyoruz.
2)Hamurun üzerine yağlı kağıt seriyoruz ve üstüne kuru bakliyat koyuyoruz.(hamur kabarmasın diye) 185 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyoruz.Daha sonra yağlı kağıt ve bakliyatları alıp 10 dakika kadar daha pişiriyoruz.
3)Kreması için yumurta sarıları,şeker,nişasta,un ve sütü karıştırıp pişiriyoruz.Piştikten sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyip mikser ile 5 dakika kadar çırpıyoruz.
4)Pişen ve soğuyan tart hamurunu servis tabağına alıyoruz.(soğuyunca kalıptan kolayca çıkıyor) Kremayı da soğuttuktan sonra tartın üzerine döküyoruz.
5)Portakalları soyuyoruz (ben kabuklardan gül yapıp tartı süsledim) ve dilimliyoruz.Kremanın üzerine dilediğimiz gibi yerleştiriyoruz.File antep fıstığı serpiyoruz.
6)Yarım paket tart jöleyi 1,5 çay bardağı su ile hazırlıyoruz.Jöle sıcakken fırça yardımıyla portakalların
üzerine sürüyoruz.(ben portakal reçelinin suyunu kullandım)7)Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun:)
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canımcım. Turta enfes görünüyor. Portakallar birmeden inşallah ben de yapabilirim. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Çok teşekkürler Seldacım.Denemeni tavsiye ederim.Sevgiler
SilPortakalı çok severim nefisde vir görüntü olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Sevgilerimle
SilAcaip şık ve leziz görünüyor. Canımsın ellerine sağlık. Bayıldım.. Sevgilerimle.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgilerimle
SilCanim muhtesem bir turta olmus. Bayildim... Ellerine saglik...
YanıtlaSilSevgiler...
Gerçekten lezzetli bir turta oldu Juliacım.Sevgilerimle
SilCanim bu hafta Suslu mutfak Los Angelestaydi desem yalan olmaz..senden cok kopya cektim...cok ama cok tskler...bayildilar sunumlara...portakalli tarta super gozukuyor..bu tarifini mango ve ananasla deneyecegim..cok pratik tarif...heresy in super ..cok optummmmmm nesrin
YanıtlaSilCanım arkadaşım biraz geç yazdım.Kusuruma bakma.Çok merak ettim hangi sunumları yaptın acaba? Senin elinden ne kadar da lezzetli olmuştur.Afiyetler olsun.Yayın yaparken hep seni düşünüyorum acaba beğenecek mi diye.Seni çok özledim .Çok öpüyorum.
YanıtlaSil