PORTAKALLI PAMUK PRENSES PASTA

Bu günlerde tart,turta ve pastalara takmış durumdayım.Bu gün vereceğim tarif de tart görünümünde nefis bir pasta.Kek kısmı yumuşacık,sanır...


Bu günlerde tart,turta ve pastalara takmış durumdayım.Bu gün vereceğim tarif de tart görünümünde nefis bir pasta.Kek kısmı yumuşacık,sanırım adını bundan almış.Tarif,instagramda zevkle takip ettiğim Şükran Kaymak'a ait.Kendisi bu pastanın çeşitlerini de yapmıştı.Ben de değişik meyveli,kakaolu..çeşitli versiyonlarını yapacağım.Yalnız bu pasta için turta kabı gerekiyor.Bu kalıp yoksa bile pamuk prenses pasta için almaya değer.




Malzemeler:

Keki için:

*2 adet yumurta
*2 kahve fincanı (Türk kahvesi) toz şeker
*1 kahve fincanı yoğurt
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*3 kahve fincanı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Kreması için:
*Yarım litre süt
*1 çay bardağı toz şeker
*1 adet yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*Yarım paket labne peyniri (100 gram)

Jöle için:
*3 çay bardağı portakal suyu
*2 yemek kaşığı şeker
*1,5 yemek kaşığı nişasta
*Yarım portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:

1)Önce pastanın kekini  hazırlıyoruz.Yumurta ve şekeri çırpma kabına alarak 3-4 dakika kadar mikserle çırpıyoruz.Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpıyoruz.En son elenmiş un,kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekliyoruz.Tekrar karıştırdıktan sonra iyice yağladığımız turta kabına boşaltıyoruz.170 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.(kek fazla kızarmadan fırından alıyoruz)
2)Kreması için, yumurta sarısını ve şekeri tencereye alıp çırpma teliyle çırpıyoruz.Un ve nişastayı ekliyoruz.Azar azar süt ilave ederek iyice çırpıyoruz ve ocağın altını yakıyoruz.Sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.Kaynayınca ocağın altını kapatıp vanilyayı ekliyoruz.2-3 dakika sonra da labne peynirini ekleyip iyice çırpıyoruz.
3)Ilınmış olan tart kekini kalıptan çıkararak servis tabağına alıyoruz.(çukur kısmı üste gelecek)


  4)Kekin çukur kısmına kremayı döküyoruz.(benim kremam arttı)

                                                      
5)Jöle için gerekli malzemeleri küçük bir tencereye sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Bu sosu da pastanın en üstüne döküyoruz.Ben jöleyi dökmeden önce muhallebinin üzerine portakal dilimleri dizdim ve jöleyi sonra döktüm.
6)Soğuduktan sonra servis ediyoruz.

                                                                          Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

Pastalar 2097986263154390163

Yorum Gönder

  1. Rengi bir harika.. Ellerinize Saglik. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Pamuk prenses pastayı çilekli olarak denedim arkadaşlarım çok beğendiler tarifini istediler.teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerine saglik Fatmacim. Asil ben tesekkur ederim boyle guzel bir geri donus yaptigin icin. Sevgiler canim

      Sil
  3. Tarifi çilekli denedim harika oldu

    YanıtlaSil
  4. Yorumum nede görünmüyor

    YanıtlaSil
  5. Ay bu da süper görünüyo👏👌Dilara Deveci

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

item