TRİLEÇE

Öncelikle bir hafta önce meydana gelen maden faciasında can şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet,kederli ailelerine sabır,yaralı ...

Öncelikle bir hafta önce meydana gelen maden faciasında can şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet,kederli ailelerine sabır,yaralı madencilerimize de acil şifalar dilerim.Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah.
Bu gün çok güzel bir tatlı tarifim var.Bir Arnavut tatlısı.Son zamanlarda eşimin favori tatlısı oldu.Kendisi zaten karameli çok sever.Nette araştırma yapınca bazı blog yazarlarının deneyip tarif verdiğini gördüm.'Lezzetli Atölye'nin tarifini denedim,sonuç mükemmel oldu.Tarif için çok teşekkür ediyorum.




Aşağıda vereceğim ölçülerin tam yarısı ile ,orta boy oval borcama hazırladım.Tam ölçü yapacaksanız büyük boy borcam kullanmanızı öneririm.Kek piştiği anda ince gözükse de sütlü kremalı karışım ile ıslandığında daha kalın oluyor.


Malzemeler:

Keki için:

*6 adet yumurta
*250 gram pudra şekeri
*400 gram un
*Yarım çay bardağı ılık süt
*2 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı krem tartar
*Çeyrek çay kaşığı tuz

Islatmak için:
*1,5 kilo süt
*1,5 kutu krema (300 ml)

Üzeri için:
*100 gram süt tozu
*Karamel sos (Carte D'or hazır karamel sosunu kullandım,dilerseniz kendiniz hazırlayabilirsiniz)

Yapılışı:

1)Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.
2)Beyazları çırpma kabına alıp,şekerin yarısını,krem tartarı ve tuzu ekliyoruz ve kar hale gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
3)Yumurta sarılarını kalan şekerle beraber çırpıyoruz ve ılık sütü ilave ediyoruz.Un,vanilya ve kabartma tozunu eliyoruz.
4)Sütle çırpılmış yumurta ve elenmiş un karışımını birkaç kerede kar haline getirdiğimiz yumurta aklarına ilave ediyoruz. Bu aşamada mikser kullanmıyoruz.Karıştırma işlemini,yumurta aklarını söndürmemek için bir spatula yardımıyla yavaşça yapıyoruz.
5)Tercihen kare ya da dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt koyuyoruz ve karışımı içine döküyoruz.Bir kaç defa hafifçe tezgaha vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlıyoruz.
6)180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Pişen keki tel üzerinde soğutuyoruz ve yağlı kağıdı çıkarıyoruz.
7)Krema ile sütü çırpıyoruz ve yarısını fırın kabına döküyoruz.Kekin altını bazı yerlerinden kürdanla delerek kaba yerleştiriyoruz.Kekin üzerini de kürdanla delerek kalan sütlü kremayı yavaşça döküyoruz ve tamamen çekmesini bekliyoruz.
8)Sütü tamamen çeken kekin üzerine süt tozunu eliyoruz.Daha sonra bolca karamel sos döküp 2-3 saat buzdolabında soğutup servis yapıyoruz.

                                                                           Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

Tatlılar 9095910992673092607

Yorum Gönder

  1. ellerinize sağlık. krem tartar dediğiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler canim. Krem tartar kivam verici olarak kullaniliyor. Aktarlarda bulabilirsiniz. Sevgiler

      Sil
  2. Ayyyy muhtesem gorunuyor. Bayildim...
    Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik, cok harika bir tarif. Muhakkak denemeliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler canim. Yapilisi da kolay. Sevgilerimle

      Sil
  4. Degisik bir tatliymis, cok lezzetli gorunuyor. Ellerinize Saglik, Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler Sinemcim. Biz cok begendik. Sevgiler

      Sil
  5. Krem tartar yerine ne kullanabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fatmacim. Senin icin nette arastirdim. Krem tartar yerine sirke ya da limon kullanilabilirmis. Ancak tatlilarin tadini nasil etkiler bilemedim. Krem tartari aktarlardan bulabilirsin. Ben krem tartar kullanarak yaptim. Kullanmasak ne olur bilemiyorum. Sevgiler

      Sil
  6. Canım ellerine sağlık ben de irmiksiz tarifini arıyodum sınavlar da bitti en kısa zamanda deniycem

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

item