SUCUKLU KAŞARLI PİDE
Bu gün sizlere nefis bir pide tarifim var.Aslında sucuklu kaşarlı yaptım ama kıymalı,patatesli,ıspanaklı,her çeşidinin güzel olacağını düşün...
http://suslumutfak.blogspot.com/2014/05/sucuklu-kasarli-pide.html
Bu gün sizlere nefis bir pide tarifim var.Aslında sucuklu kaşarlı yaptım ama kıymalı,patatesli,ıspanaklı,her çeşidinin güzel olacağını düşünüyorum ve bundan sonra çeşit çeşit pideler yapacağım.Bir önceki akşam hazırlamıştım ama ertesi gün ısıtmadan bile yenebilecek tazelikteydi.Aşağıda vereceğim ölçünün yarısını yaptım,7 adet büyüğe yakın ölçüde pide oldu yani oldukça bereketli bir hamur.
Malzemeler:
*2 su bardağı ılık süt
*2 su bardağı ılık su
*1 paket toz maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yumuşak,hafif ele yapışan bir hamur olacak,yarım ölçü için 5 bardak civarı un kullandım)
İçi için:
*Sucuk,kaşar peyniri
Arzu edilirse:
*Pidenin kenarlarına sürmek için yumurta sarısı (ben yumurta sarısı sürmedim,fırından çıkınca kenarlara sıvı yağ sürdüm)
Yapılışı:
1)Derin bir kaba 2-3 bardak un koyuyoruz.Tuzunu ilave ediyoruz.Ilık suya mayayı ve şekeri ekliyoruz ve karıştırıyoruz daha sonra una ilave ediyoruz.
2)Sütü de koyduktan sonra azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Ağzını kapatıp en az yarım saat ılık bir ortamda mayalıyoruz.
3)Mayalanan hamurdan istediğimiz büyüklükte bezeler yapıp merdane ile oval şekilde açıyoruz.Ortasına kaşar rendesi ve dilimlenmiş sucuk koyuyoruz.Kenarlarını içeri doğru katlayarak klasik pide şeklini veriyoruz.
4)Arzuya göre kenarlarına yumurta sarısı sürüp,200 derecedeki fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
*2 su bardağı ılık süt
*2 su bardağı ılık su
*1 paket toz maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yumuşak,hafif ele yapışan bir hamur olacak,yarım ölçü için 5 bardak civarı un kullandım)
İçi için:
*Sucuk,kaşar peyniri
Arzu edilirse:
*Pidenin kenarlarına sürmek için yumurta sarısı (ben yumurta sarısı sürmedim,fırından çıkınca kenarlara sıvı yağ sürdüm)
Yapılışı:
1)Derin bir kaba 2-3 bardak un koyuyoruz.Tuzunu ilave ediyoruz.Ilık suya mayayı ve şekeri ekliyoruz ve karıştırıyoruz daha sonra una ilave ediyoruz.
2)Sütü de koyduktan sonra azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Ağzını kapatıp en az yarım saat ılık bir ortamda mayalıyoruz.
3)Mayalanan hamurdan istediğimiz büyüklükte bezeler yapıp merdane ile oval şekilde açıyoruz.Ortasına kaşar rendesi ve dilimlenmiş sucuk koyuyoruz.Kenarlarını içeri doğru katlayarak klasik pide şeklini veriyoruz.
4)Arzuya göre kenarlarına yumurta sarısı sürüp,200 derecedeki fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Arzucum sanamı gelsek kahvaltıya,muhteşenm görünüyorlar..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilTam pazar kahvaltısına uyacak nefis pideler olmuş Arzucum...
YanıtlaSilEllerine sağlık, kokusu buralara kadar geldi:))
Anneler gününü de kutlarım, sevgiler.
Canım ellerıne saglık sevgılerımı bırakıyorum anneler gununu kutluyorum
YanıtlaSil