KÖFTE MANTOLU KÖZ PATLICAN

Bu gün size iftar sofralarınızı şenlendirecek bir tarifim var.Gerçekten adı gibi havalı şık bir yemek.Bu yemeği 'Cahide Sultan'ın si...

Bu gün size iftar sofralarınızı şenlendirecek bir tarifim var.Gerçekten adı gibi havalı şık bir yemek.Bu yemeği 'Cahide Sultan'ın sitesinde görmüştüm.Yalnız ben kendi köfte tarifimi kullandım.Bizim evdekilerden tam not aldı.Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.




Malzemeler:

*4 adet kemer patlıcan
*Yarım kilo köftelik kıyma
*1 adet yumurta
*3 yemek kaşığı galete unu
*1 adet orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*Tuz,karabiber,pul biber,kimyon

Aralarına koymak için bir kase kadar kaşar rendesi
Köftelerin üzerine sürmek için biraz sıvı yağ

Sosu için:
*2 adet büyük domates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 diş sarımsak
*Tuz

Yapılışı:

1)Patlıcanları közlüyoruz ve saplarından ayırmadan soyuyoruz.
2)Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz ve diğer köfte malzemeleri ile güzelce yoğuruyoruz.(uzun yoğurun aksi halde sararken yırtılabilir)
3)Streç filmi yayıyoruz.Dörde böldüğümüz köfte harcından bir tanesini streç filmin üzerine bastırarak yayıyoruz.  


4)Köftenin üzerine kaşar rendesi koyuyoruz.


5)Közlenmiş patlıcanı yerleştiriyoruz.


6)Streç filmin de yardımıyla,patlıcanı köfte harcı ile tamamen sarıp patlıcanın şeklini bozmadan düzeltiyoruz.Ek kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürüyoruz ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında köfteler kızarana kadar pişiriyoruz.


7)Köfteler pişerken sosumuzu hazırlıyoruz.Sarımsağı rendeleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağda soteliyoruz.Domatesleri rendeleyip ilave ediyoruz.Tuzunu da ekledikten sonra domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Köfteleri servis tabağına alıp üzerine sos döküyoruz.Arzuya göre maydanoz yapraklarıyla süslüyoruz.

                                                                     Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

New 164420446437850953

Yorum Gönder

  1. Hemen bu tarifline yorum yapiyorum..sahane...hem kebab gibi hem yemek gibi..karniyariktan daha guzel..hemen yapiyorum...patlicani cok seven biri olarak bayildim bu tarifleri..eline saglik..cok Optum...Nesrin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşım ah bi gelsen sana hepsini yapacağım.Seni çok özledim.Sevgilerimi yolluyorum canım.

      Sil
  2. ARZUCUM NEFİS OLMUŞ,DEVAMLI GÖRÜYORUM BU TARİFİ AMA DENEMEK KISMET OLMADI..ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım .Çok şık bir yemek oldu.Sevgilerimle.

      Sil
  3. Bu tarifi daha önce görmüştüm ama içi iyi pişer mi diye tedirgindim iç kısmı da çok güzel gözüküyor ellerine sağlık Arzucum sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Minecim. İçi de pişti,sıkıntı olmadı.Denemeni tavsiye ederim.Sevgilerimle güzel arkadaşım

      Sil
  4. Farklı bir tarif, daha önce hiç görmemiştim. Tadı nefis olmalı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok lezzetli oldu.Tavsiye ederim canım sevgiler

      Sil
  5. Çok güzel bir tarif. Ellerinize sağlık.. harika görünüyor. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım.Sevgilerimi yolluyorum.

      Sil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

item