AÇMA SİMİT

Öncelikle tüm ziyaretçilerime hayırlı ramazanlar diliyorum.Bizim evde sahurda ya kahvaltı edilir ya da açma,börek gibi hamur işleri yenir.Bu...

Öncelikle tüm ziyaretçilerime hayırlı ramazanlar diliyorum.Bizim evde sahurda ya kahvaltı edilir ya da açma,börek gibi hamur işleri yenir.Bu gece ilk sahura,daha önce 'Yeşiltopuklar.com.'da gördüğüm yine değişik sunumlu bir tarifi denemek istedim.Ancak bir ölçü hamurdan kaç tane açma simit yapıldığı belirtilmemişti.Ben de tüm hamurla bir tane hazırladım.Bu yüzden olsa gerek benim simidimin şekli sitedeki gibi olmadı ama bence böyle de güzel oldu ve bana ait oldu.Denemenizi öneririm ama gerçek şekli ile yapmak isterseniz siteyi ziyaret edebilirsiniz.




Malzemeler:

*4 su bardağı un
*Yarım paket yaş maya (ben 1 paket kuru maya kullandım)
*1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Üzerine serpmek için susam

Aralarına sürmek için:
*Yarım paket margarin(75 gram tereyağı biraz da sıvı yağ kullandım)
*1 su bardağına yakın nişasta

Yapılışı:

1)Mayayı ılık süt ile eritiyoruz.Sıvı yağ ve yumurtanın akını ilave ediyoruz.Tuzu ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.Üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat kadar mayalandırıyoruz.
2)Tereyağını eritiyoruz.Biraz sıvı yağ ekliyoruz.Mayalanan hamuru beş adet bezeye ayırıyoruz.Nişasta yardımı ile tabak büyüklüğünde açıyoruz.Aralara yağlı karışımdan birer kaşık sürerek üst üste diziyoruz.En üste yağ sürmüyoruz.


3)Beşli hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile tekrar üzerinden geçiyoruz.


4)Hamurun ortasını aşağıda gösterdiğim gibi üçgen şeklinde kesiyoruz.


5)Yine aşağıdaki resimde görüldüğü gibi üçgenlerin ucunu dışa doğru kıvırıp hamurun altına sıkıştırıyoruz.


6)Üzerine yumurta sarısı sürüp,bolca susam serpip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

                                                                              Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

PATATESLİ AYÇİÇEK POĞAÇA

Yine görünüşüyle gözlerinize tadıyla midenize hitap edecek bir poğaça tarifim var.Ben patatesli kıymalı hazırladım.Sizler arzu ettiğiniz bir malzemeyi kullanabilirsiniz.Ama peynirli yapacaksanız sert ...

ÖRGÜLÜ HALKA

Değişik poğaça şekillerini seviyorum.Servis sırasında çok şık duruyor.Hele böyle şekiller aslında tek tek yapmaktan daha kolay.Bir kerede ortaya çıkıveriyor.Gelelim tarifimize.Bu arada ben iç malzemes...

KAPLUMBAĞA POĞAÇA

Değişik şekilli poğaçalara devam.Bu gün de kaplumbağa poğaçayı paylaşacağım.Eminim çok beğeneceksiniz.Ben bu tür şekilli poğaçalarda kullandığım mayalı hamur tarifini vereceğim.Arzu ettiğiniz bir maya...

Yorum Gönder

  1. Muhtesem gorunuyor,ev yapîmı daha ne olsun arkadasim,ellerine saglik.Hayirli Ramazanlar..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Nursencim.Hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  3. Once hayirli ramazanlar diliyorum..ve Nefis bir tarif olmus..her zaman ki gibi bu tarifinide bayildim..ah simdi orada olmak isterdimmmm..senin Iftar sofralarin muhtesem olur..Allah Kabul etsin..Gullac yerken benim icinde biraz ye..seni ozlem le opuyorum...nesrin

    YanıtlaSil
  4. Canım çok teşekkür ederim.Kusura bakma arkadaşım geç yazabildim.Bol Bol yerim canım.Sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item