MİLFÖY ÇANAĞINDA DOMATES SOSLU KÖFTE

Milföyden çok pratik ve lezzetli tarifler hazırlayabiliyoruz.Ben her zaman derin dondurucuda bulunduruyorum.Bu gün sizlere milföyden şık bir...

Milföyden çok pratik ve lezzetli tarifler hazırlayabiliyoruz.Ben her zaman derin dondurucuda bulunduruyorum.Bu gün sizlere milföyden şık bir sunum hazırladım.Yapması da yemesi de çok keyifliydi.Ben içine domates solu misket köfte koydum.Salataların,et ve tavuk yemeklerinin sunumu için de kullanabilirsiniz.
Yine yaklaşan iftar davetleri için şık bir alternatif olabilir.




Malzemeler:

*Her porsiyon için 2 adet milföy
*Yarım kilo köftelik kıyma
*1 adet orta boy kuru soğan
*1 adet yumurta
*2-3 dilim bayat ekmek içi
*Tuz,karabiber

Sos için:
*1 kase domates rendesi
*2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz

Yapılışı:

1)Önce milföy çanakları hazırlıyoruz.1 adet milföyü hafifçe unlayıp merdane ile biraz açıyoruz..Isıya dayanıklı küçük bir kase alıp dışını margarin ile yağlıyoruz.Açtığımız milföyükasenin dışına yerleştiriyoruz ve kaseyi tamamen kaplayacak şekilde düzeltiyoruz,fazlalıkları alıyoruz.Çatalla her tarafında delikler açıyoruz ki kabarmasınlar.Daha sonra kapağı yapmak için diğer milföyden kasenin ağzı boyutunda bir yuvarlak kesiyoruz.Kalan parçayı elimizde yuvarlayıp top haline getirerek kapağın kulbunu oluşturuyoruz.Kapakta da çatalla delikler açıyoruz.Kaç tane çanak yapacaksak bu işlemleri tekrarlıyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kaseleri ter koyuyoruz.Kapakları da yerleştirerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Soğuyunca çanakları kaselerin üzerinden çıkarıyoruz.
2)Köfte malzemeleriyle köfte hamurunu yoğuruyoruz.Misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.Yapışmaz bir tavada kızartıyoruz.
3)2-3 yemek kaşığı sıvı yağı küçük bir tencereye alıyoruz ve ısınınca domates rendesini ekliyoruz.Domates suyunu çekince köfteleri ilave edip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
4)Çanaklara köfteleri koyup kapaklarını da üzerlerine yerleştiriyoruz.Beş dakika kadar 180 derecede fırında tutup servis yapıyoruz.

                                                                               Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

New 5153517054561411140

Yorum Gönder

  1. Bu kadar suslu bir Milfoy hayatimda gormedim...ellerine saglik ne kadar hos olmuslar..yemegi kiyamaz insan..ilk firsatta yapmam lazim..cok begendim..her tarifinde heyecan yapiyorum..oyle guzel de anlatiyorsunki..okurken bile sevgi I Hissediyorum ..supersin canim arkadasim..cok opuyorum seni..Nesrin

    YanıtlaSil
  2. ilginç olmuş, bayağı uğraşılı gibi...elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. milföy çanağı çok görmüştüm ama bu haline bayıldım. Ellerinize sağlık. Harika olmuş..

    YanıtlaSil
  4. görüntü süper olmuş.elinize sağlık

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item