SÜZME YOĞURTLU SOSLU PATLICAN KIZARTMA

Yaz gelince -her ne kadar kalorisinden şikayet etsek de- kızartmalardan vazgeçemiyoruz.Patlıcanı karışık kızartmalarda kullandığım gibi tek ...

Yaz gelince -her ne kadar kalorisinden şikayet etsek de- kızartmalardan vazgeçemiyoruz.Patlıcanı karışık kızartmalarda kullandığım gibi tek olarak da yoğurtlu ve soslu kızartmasını çok seviyorum.Bu sunumda da hem yoğurt hem de domates sosunu bir arada kullandım.Daha önce sevgili arkadaşım Naciye'nin sofrasında yemiştim.Süslü sunumları çok sevdiğim için denedim ve sizlerle de paylaşmak istedim.Sizlerin de kahvaltı masalarınızı,çay sofralarınızı,yemek davetlerinizi süslesin.




Malzemeler:

*4 adet kemer patlıcan
*1 kase süzme yoğurt
*4 adet büyükçe domates
*4 diş sarımsak
*Tuz
*Kızartmak için sıvı yağ
*Domates sosu için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Süslemek için maydanoz

Yapılışı:

1)Patlıcanları soyup(isterseniz alacalı soyabilirsiniz) 2 cm.lik halkalar şeklinde doğruyoruz.Tuzla ovup yarım saat kadar acı sularını salmaları için bekletiyoruz.Acı sularını salınca bol suda yıkıyoruz.Sularını süzüp havlu kağıtla kuruluyoruz.
2)Kızartma tenceresine sıvı yağı koyup iyice kızdırıyoruz ve patlıcanları kızartıyoruz.Kızarmış patlıcanları fazla yağlarını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alıyoruz.
3)Domatesi rendeliyoruz.2 diş sarımsağı rendeleyip 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda biraz soteliyoruz.Daha sonra domates sosunu ilave ediyoruz.Kaynamaya bırakıyoruz.Tuzunu ekliyoruz.Domates suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
4)Diğer 2 diş sarımsağı da rendeleyip süzme yoğurdun içine ilave edip iyice karıştırıyoruz.
5)Servis tabağına bir dilim patlıcan koyuyoruz.Süzme yoğurt koyup tekrar bir patlıcan koyuyoruz.Tüm patlıcanlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.Sonra her patlıcan kulesinin üzerine bolca domates sosu döküyoruz.Kıyılmış maydanozla süslüyoruz.

                                                                       Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

KANDİL SİMİDİ

Bu gün okullar açıldı.Yeni ders yılı tüm çocuklarımıza hayırlı,uğurlu olsun inşallah.Kandil simidi aslında çoğumuzun bildiği ve yaptığı bir tarif ancak okul zamanı kahvaltıda zorlanan çocuklarımıza al...

ÇÖKERTME KEBABI

Harika bir lezzet.Meğer evde hazırlaması da kolaymış.Yalnız ev halkı çok acıktığından istediğim sunumu yapamasam da çok beğendiler ve çok yemek seçen kızım tabakta hiçbir şey bırakmadı.Deneyin çok mem...

KAVALA KURABİYESİ

Kavala kurabiyesi en sevdiğim kurabiyelerdendir.Yapımı biraz emek istese de sonuç buna değiyor.Aşağıda vereceğim ölçülerden bayağı çok çıkıyor.Bu yüzden ben yarım ölçü yapıyorum.Tarif  Damak Tadı...

Yorum Gönder

  1. Kızartmanın lezzeti tartışılmaz Arzucum.
    Süslü sofralarında patlıcan kızartma da süslü süslü yer almış;
    ellerine sağlık zevkli arkadaşım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Pırılcım.Süslü ve çok lezzetli.Sevgiler arkadaşım

      Sil
  2. Arzucum nefis görünüyor,lezzetide tartışmasız muhteşemdir bence..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar lezzetli gorunuyor canim, bayildim :) Ellerine saglik Arzucum...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli görünüyor. Patlıcanın her yemeğini severim. Özellikle kızartmasını. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item