GÜL BUKETİ POĞAÇA

Biz,sahurda kahvaltı ediyoruz.Hatta bazen iftarda çorbadan sonra da kahvaltılıklarla devam etmeyi tercih ediyoruz.Bu gün bu amaçla poğaça ya...

Biz,sahurda kahvaltı ediyoruz.Hatta bazen iftarda çorbadan sonra da kahvaltılıklarla devam etmeyi tercih ediyoruz.Bu gün bu amaçla poğaça yapmak için hamur mayaladım.Hamur mayalanırken daha önce nette gördüğüm ama hangi sitede olduğunu hatırlamadığım poğaça sunumları aklıma geldi.Mesela buketin yapraklarını o şekilde yaptım.Bloğun sahibi tek tek çörek şeklinde hazırlamıştı.Bu arada eğer kendisi ya da ziyaretçilerim hatırlarsa bloğun ismini hemen eklerim.Gülleri de kendi gül kurabiye şeklimden esinlenerek hazırladım ve ortaya gerçekten güzel bir görüntü çıktı.Hamur mayalı olduğu için şeklini tam korumadı ama yine de ben çok beğendim umarım siz de dener ve beğenirsiniz.(özellikle,bu tarifimi güzel yorumlarıyla beni onurlandıran 'Işılca Tatlar' sevgili Işıl hanım için ayrıntılarıyla yayınlamaya çalıştım)




Malzemeler:

*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
*125 gram oda sıcaklığında tereyağı
*1 paket kura maya
*1 yemek kaşığı (silme) toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

Yaprak kısımları için:
*Zeytin ezmesi

Güller için:
*Kahvaltılık acıka

Yapılışı:

1)Su,süt ve mayayı yoğurma kabına alıyoruz ve karıştırıyoruz.Un hariç diğer malzemeleri ekliyoruz.Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.Hamur hafif ele yapışıyorken un eklemeyi bırakıyoruz ve üzerini nemli bir bezle örterek ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalandırıyoruz.
2)Mayalanan hamuru hafifçe yoğuruyoruz ve yarısından biraz fazlasını ayırıyoruz.Buketin yaprak kısmını oluşturacağız.Hamuru dikdörtgen şeklinde (boyu enine göre çok daha uzun) açıyoruz ve zeytin ezmesi sürüyoruz.


3)Hamuru rulo yapıp aşağıdaki şekildeki gibi üçgen parçalar kesiyoruz.


4)Üçgenlerin ortasına bir çubuk yardımıyla bastırıyoruz.


5)Yaprakları yağlı kağıt koyduğumuz orta boy yuvarlak bir tepsinin dış kısmına yerleştiriyoruz.
6)Güller için diğer hamuru açıyoruz ve küçük bir kase yardımıyla yuvarlak parçalar kesiyoruz.Üç yuvarlak parçanın üzerine kahvaltılık acıkadan sürerek aşağıdaki resimdeki gibi dizip rulo yapıyoruz.


7)Ruloları ortadan keserek iki adet gül oluşturuyoruz ve yaprakların ortasına dik olarak yerleştiriyoruz.Gülleri biraz aralıklı yerleştiriyoruz çünkü pişerken de kabardıkları için şekillerini çok fazla kaybetmesinler.


8)Buketi şekillendirdikten sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


                                                                               Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

Poğaçalar 5626505719700859214

Yorum Gönder

  1. Artık hanım sözcüğü fazla resmi gelmeye başladığı için Arzucum demek istiyorum müsaadenle. Çok çok teşekkür ederim Arzucuğum. İns. da gördüğümde çok merak etmiştim. Dikkatlice baktım, belki altta taban görevi gören bir hamur vardır diye fakat görüyorum ki yokmuş. Hamur kabararak birleşiyormuş. Vallahi tablo gibi olmuş. Çok yaratıcı ve estetik bir poğaça. İnsan bunu bozup yemeye kıyamaz ki. Harikasın arkadaşım, ne diyeceğimi bilemiyorum. Ellerine, düşüncelerine, emeklerine sağlık.
    Ben de pastanın tarifini sen ve Nurşen için geciktirmemeye çalıştım.
    Çoook sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hanım sözcüğünü kaldırdığınız için çok teşekkürler.Her zamanki gibi güzel yorumunuzla içimi açtınız.Pastayı yayınladığınız için de çok sevindim ve bayıldım.Poğaçaya gelince yapımı o kadar eğlenceliydi ki.Tekrar her şey için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Arzucum ıßıl abla haklı sanat eseri gibi olmus,bende gormustum ama nasilvyapildigini tam anlamdmistim.Süper anlatmissin,hrmen kaydettim .Ellerine saglik atkadadim.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel arkadaşım.Gerçekten kolay ve eğlenceliydi.Denemeni tavsiye ederim.Sevgiler.

      Sil
  3. ne demeli hem süslü hem zevkli hemde lezzetli bir mutfak olmuş burası ellerine sağlık Arzucum çok şık gerçektende insan yemeğe kıyamıyor...Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum böyle Minecim.Çok teşekkür ederim.Sevgilerimle

      Sil
  4. Canım arkadaşım ellerine emeğine sağlık. Nasıl güzel görünüyor anlatamam...:))
    Çok yaratıcı bir fikir...Afiyetler olsun canım. Sevgilerimi bıraktımmmm....:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Seldacım.Ben de sevgilerimi yolluyorum.

      Sil
  5. Gerçekten çok hoş bir sunum. Işıl ablama katılıyorum, insan yemeye kıyamaz bunu, ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ayselcim.İnan yapması kolay ve eğlenceli.Denemeni tavsiye ederim.Sevgiler

      Sil
  6. Arzucum nasıl güzel uğraşmışsın ama değmiş arkadaşım.
    Ellerine ve emeklerine sağlık. Bu buket yenemez ancak seyredilir; kıyılmaz ki...
    Sevgiler canımcım..

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler güzel arkadaşım.Kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item