İNCİR UYUTMASI
Öncelikle tüm ziyaretçilerimin bayramını kutluyorum.Bu gün değişik bir tarifim var.İncirin sütü mayalamasıyla oluşan bir tatlı.Çok pratik ve...
http://suslumutfak.blogspot.com/2014/07/incir-uyutmasi.html
Öncelikle tüm ziyaretçilerimin bayramını kutluyorum.Bu gün değişik bir tarifim var.İncirin sütü mayalamasıyla oluşan bir tatlı.Çok pratik ve lezzetli.Özellikle kuru inciri seviyorsanız mutlaka deneyin.Yalnız küçük kaselere koyun.Bence yoğun bir tadı olduğu için büyük kasenin hepsi bitmeyebilir.
Malzemeler:
*400 ml süt
*2 yemek kaşığı toz şeker
*100 gram kuru incir
*Üzeri için toz antep fıstığı
Yapılışı:
1)Kuru incirleri minik minik doğruyoruz.
2)Sütü ve şekeri bir tencereye alıp ısıtıyoruz.Küçük parmağımızın dayanacağı sıcaklığa gelince incirleri koyuyoruz.Mutfak robotundan geçirip kaselere boşaltıyoruz.
3)Kaselerin üzerini streç filmle kapatıp üzerlerine kalın bir örtü örtüyoruz ve 3-4 saat hiç ellemiyoruz.
4)Tatlıları dolaba kaldırıyoruz. Servis yaparken üzerlerini süslüyoruz.
Afiyet olsun:)
Canim Arzucum hem bayramini kutluyorum...hemde ozlemle burcu mu Amerikaya heyacanla bekliyorum.....sonra da seni.....bu tarifini cok sevdim cünki incirliii..hemen deneyecegim...uyuturmu bilmemmmmm..canim benim seni cok ozledimmm.nesrin
YanıtlaSilbu tatlıyı merak ediyorum, denemek istiyorum bir kere. Nice bayramlara...
YanıtlaSilCanim nefis gorunuyor... Ellerine saglik...
YanıtlaSilHayirli bayramlar...
guzel gorunuyor
YanıtlaSil100 gr incir kac adet yapar acaba
YanıtlaSil