LOKMA TATLISI

Aslında sütlü tatlıları şerbetli tatlılara tercih ederim. Ama ramazanda şerbetli tatlıları da seviyorum.Lokma tatlısını yapmayı kafama koymu...

Aslında sütlü tatlıları şerbetli tatlılara tercih ederim. Ama ramazanda şerbetli tatlıları da seviyorum.Lokma tatlısını yapmayı kafama koymuştum ama ocak çok batar mı evde yapabilir miyim diye tereddütlerim olduğundan erteliyordum ama daha fazla dayanamadım.Sonuç mükemmel üstelik de ocak ta hiç batmadı.Yani kesinlikle tavsiye ediyorum.Tarif  'Cahide Jibek'ten. Teşekkürlerimi ve sevgilerimi yolluyorum.Ben ölçülerin yarısıyla yaptım baya bereketli oldu.Aşağıdaki ölçüler tam ölçülerdir.




Malzemeler:

*6 su bardağı un
*4 su bardağı su
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 silme çay kaşığı tuz

Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı su
*1 dilim limon

Yapılışı:

1)Öncelikle lokmanın şurubunu hazırlıyoruz.Şeker,limon ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz.İri gözler çıkana kadar kaynatmaya devam ediyoruz.(şurup biraz koyu olacak)
2)Hamur malzemelerini bir kaba koyup mikser ile iyice çırpıyoruz.Hamurun kıvamı koyu kek kıvamında olmalı.Üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalandırıyoruz.
3)Tencereye yağı koyup kızdırıyoruz.Hamurdan elimizi yumruk yapar gibi yapıp alıyoruz.Hafifçe sıkıyoruz.Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla,yumruğumuzun üzerinde kalan hamuru alıp yağa atıyoruz.(bu işlemi yaparken hızlı olmak zorundayız)
4)Lokmaları sık sık karıştırarak kızartıyoruz.Yağdan alır almaz soğuk şurubun içine atıp 2 dakika bekliyoruz.Servis tabağına alıyoruz.

                                                                   Afiyet olsun:)




Daha Fazla Lezzet

Tartlar 544843774184472474

Yorum Gönder

  1. NEFİS OLMUŞ ARZUCUM..EN KOCAMANINDAN BİR TABAK İSTERİM.ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  2. Enfessss. İftardan sonra bir porsiyon ne güzel giderdi ama..Ellerinize sağlık. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Şerbetli tatlılar özellikle Ramazan ayında en sevdiklerimden oluyor. Ellerine sağlık ılık ılık yemesi pek keyiflidir şimdi bir tabak olsa ...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item