SARMAL POĞAÇA
Yine değişik bir poğaça sunumu ile buradayım.Pinterest'te gördüm ve çok beğendim.Yalnız tarif yoktu.Ben kendi çiçek poğaça tarifimi kull...
http://suslumutfak.blogspot.com/2014/07/sarmal-pogaca.html
Yine değişik bir poğaça sunumu ile buradayım.Pinterest'te gördüm ve çok beğendim.Yalnız tarif yoktu.Ben kendi çiçek poğaça tarifimi kullandım.Burada onun malzemelerini vereceğim.Siz arzu ettiğiniz bir poğaça hamuru da kullanabilirsiniz.Hatta hamurdan biraz ayırıp iki tane de ayıcık poğaça yaptım.İnstagram'da çok beğeni aldı.Onların da resmini paylaşacağım.
Bunlar da sevimli ayıcıklar:))
Malzemeler:
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 Paket kuru maya
*1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
*1 silme yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
*Aldığı kadar un (ele hafif yapışan bir hamur olacak)
İçi için:
*Zeytin ezmesi
Yapılışı:
1)Su,süt,toz şeker ve mayayı yoğurma kabına alıyoruz ve karıştırıyoruz.Yağı ve yumurta akını ilave ediyoruz.Tuzu ve unu kontrollü ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.Hafif ele yapışan bir hamur elde edince un eklemeyi bırakıyoruz.Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalandırıyoruz.
2)Mayalanan hamuru hafifçe yoğuruyoruz ve dikdörtgen formunda (uzun kenerı kısa kenarına göre oldukça büyük) açıyoruz.Üzerine zeytin ezmesi sürüyoruz.Rulo şeklinde sarıyoruz.
3)Ruloyu yuvarlak yapıp yağlı kağıt üzerine alıyoruz.
4)orta kısmından ayırmamak üzere 1 cm genişliğinde dilimliyoruz.
5)İki dilimi ellemeyip üçüncü dilimi kaldırarak koparmadan halkanın iç kısmına alıyoruz.
6)Halkayı bu şekilde tamamladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 Paket kuru maya
*1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
*1 silme yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
*Aldığı kadar un (ele hafif yapışan bir hamur olacak)
İçi için:
*Zeytin ezmesi
Yapılışı:
1)Su,süt,toz şeker ve mayayı yoğurma kabına alıyoruz ve karıştırıyoruz.Yağı ve yumurta akını ilave ediyoruz.Tuzu ve unu kontrollü ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.Hafif ele yapışan bir hamur elde edince un eklemeyi bırakıyoruz.Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalandırıyoruz.
2)Mayalanan hamuru hafifçe yoğuruyoruz ve dikdörtgen formunda (uzun kenerı kısa kenarına göre oldukça büyük) açıyoruz.Üzerine zeytin ezmesi sürüyoruz.Rulo şeklinde sarıyoruz.
3)Ruloyu yuvarlak yapıp yağlı kağıt üzerine alıyoruz.
5)İki dilimi ellemeyip üçüncü dilimi kaldırarak koparmadan halkanın iç kısmına alıyoruz.
6)Halkayı bu şekilde tamamladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Pintereste bende bayiliyorum.Dipsiz bir kuyu ,butun dunya gozunun onunde..cok guzel olmus canim ,ellerine saglik..
YanıtlaSilTam da Süslü Mutfak adına yakışan tarifler, bayılıyorum bu süslü tariflere. Sunumu harika, eminim lezzeti daha da harika, ellerinize sağlık, sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com
YanıtlaSilArzucum Sanatsal çalışmalar diye adını değiştir bence bu işi sanata çevirdin bence😘
YanıtlaSilYorumlarda adımı yazmayı unutmışum. Dilara Deveci
YanıtlaSil