NUTELLALI KEK

Nefis bir kek tarifim var.Tarif İnstagram'da keyifle takip ettiğim 'Hamurger'den.Bu arada beni oradan da takip etmek isterseniz ...

Nefis bir kek tarifim var.Tarif İnstagram'da keyifle takip ettiğim 'Hamurger'den.Bu arada beni oradan da takip etmek isterseniz arzuerciyas olarak arayabilirsiniz.Bloğa yazamadığım çok güzel sunumlar paylaştım.Gerçi onları bloğa mutlaka ekleyeceğim ama görmek isterseniz oradan bakabilirsiniz.





Malzemeler:

*3 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağından bir parmak eksik süt
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*3 yemek kaşığı nutella
*2 yemek kaşığı kakao
*2 su bardağı silme un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Üzeri için:
*1 paket hazır çikolatalı glazür (isteğe bağlı)
*Süsleme şekerleri vs.

Yapılışı:

1)Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı kaplara ayırıyoruz.Şekerin yarısıyla yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde şeker eriyip yumurta akları köpürene kadar çırpıyoruz.
2)Şekerin diğer yarısını yumurta sarılarının olduğu kaba alıyoruz.Şeker eriyene kadar çırpıyoruz.Sırasıyla sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.Sonra un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip pürüzsüz hale gelene kadar çırpıyoruz.Nutellayı ilave ederek karıştırıyoruz.Yoğun kıvamlı bir harç elde ediyoruz.
3)İyice köpürmüş olan yumurta aklarını bu harca ilave ediyoruz.Spatula yardımı ile çok yavaş bir şekilde alttan üste karıştırıyoruz,yumurta aklarını söndürmemeye özen gösteriyoruz.
4)Kalıbın sadece alt kısmını yağlıyoruz kenarlarını yağlamıyoruz.Çok kabaran bir kek olduğu için fırından çıkınca inmesini istemiyoruz.170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Fırından çıkıp ılınınca kenarlarından ayırarak kalıptan çıkarıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.Üzerini arzuya göre süslüyoruz.Öyle lezzetli bir kek oluyor ki süslemeye bile gerek yok aslında.

                                                                           Afiyet olsun:)




Daha Fazla Lezzet

Pastalar 6408524397708614440

Yorum Gönder

  1. eminim çok lezizdir, görüntü harika...

    YanıtlaSil
  2. mımmmm.bu kek çok nefis oluyor.Bizim evinde favorisi oldu..ellerine sağlık Arzucum..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba..cok guzel gorunuyor ellerinize saglik..bu kek kalibindan almak istiyorum.hangi marka oldugunu ogrenebilir miyim? Piyasada satilanlarin cogu zararli maddelerden uretilmis o yuzden karar veremedim..

    YanıtlaSil
  4. Arzucum kek bizim dostlugumuzun sembolu...sekiz sene her defasinda muhtesem kek yapabilen tek kisi sensindir...kimlere nasip oldu...Amerikaya bile geldi ..bu kek super gozukuyor...ellerine saglik ..instagram da takip ediyorum....inanilmaz sin....harikasin.....inanmiyorum yaptiklarina...super suslu mutfakkkkkkk Optum Nesrin

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item