ÇİLEKLİ TARTOLET

Tatlılara en çok yakışan meyve çilek bence.Tartları çok severim hele çileklisine bayılırım.Bu gün de sizlere harika bir çilekli tart tarifim...

Tatlılara en çok yakışan meyve çilek bence.Tartları çok severim hele çileklisine bayılırım.Bu gün de sizlere harika bir çilekli tart tarifim var..Ben bugün mini tart kalıplarında yaptım.İsterseniz büyük tart kalıbında ve değişik meyvelerle de hazırlayabilirsiniz.Çok bereketli bir tarif.Yarım ölçü ile büyük tart ya da 5-6 adet mini tart yapabilirsiniz.Diğer yarısını da derin dondurucuda saklayıp başka bir zaman kullanabilirsiniz.Ben tam ölçüyü vericem.Büyük tart için yarısını kullanın.




Malzemeler:

Tart hamuru için:

*225 gram soğuk tereyağı
*3/4 su bardağı toz şeker
*Yarım çay kaşığı tuz
*3 su bardağı un
*1 adet yumurta
*Yarım türk kahve fincanı krema
*1 paket vanilya

Kreması için:

*Yarım litre süt
*2 türk kahve fincanı toz şeker
*1,5 kahve fincanı un
*2/3 türk kahve fincanı nişasta
*1 paket vanilya
*1 kahve fincanı sıvı krema

Üzerini süslemek için:

*Çilek ve nane yaprakları

Yapılışı:

1)İlk olarak tereyağını küçük küpler halinde doğruyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz.Üzerine şekeri ekleyip mikserle krema haline gelene kadar çırpıyoruz.Yumurtayı ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Daha sonra sırasıyla unu,tuzu,kremayı ve vanilyayı koyuyoruz.Düşük hızda hamur oluncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
2)Hamuru ikiye bölüp streç film ile sarıyoruz.Buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz.Hamurlardan birini kullanacağız.Diğerini derin dondurucuya kaldırıyoruz.Hamuru hafif unladığımız tezgahta merdane ile yarım cm kalınlığında açıyoruz ve mini tart kalıplarımıza kenarlarında yükselecek şekilde yuvarlaklar kesiyoruz ve kalıplara yerleştiriyoruz.Kalıplarla beraber tekrar buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
3)Bir saatin sonunda dolaptan çıkarıp orta kısmında çatalla delikler açıyoruz ve orta kısma yağlı kağıt serip üzerine ağırlık olarak bakliyat koyuyoruz.Önceden ısıtılmış 180 fırında önce ağırlıkla 20 dakika sonra ağırlığı alıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Soğuyunca kalıptan çıkarıyoruz.
4)Sıvı krema hariç muhallebi malzemelerini pişiriyoruz.Soğuyunca köpürtülmüş sıvı kremayı ekleyip blendırdan geçiriyoruz.Tartın ortasına eşit biçimde yayıyoruz.Üzerini çilek ve nane yapraklarıyla süslüyoruz.

                                                                            Afiyet olsun:)






Daha Fazla Lezzet

Tartlar 1649922550515280436

Yorum Gönder

  1. Ayyy sabah sabah gozum honlum acildi..en sevdigimm lezzet..Hamuruna krema koymussun,deneyegim merak ettim..Ellerine saglik guzel arkadasim..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item