TUZLU ÇÖREK OTLU MİNİKLER
Şimdi sizinle çayın yanında çok iyi gidecek bir tarif vermek istiyorum.Tarifi sevgili arkadaşım Mine'den almıştım.Misafirlerime yaptı...
http://suslumutfak.blogspot.com/2013/04/tuzlu-core-otlu-minikler_23.html
Şimdi sizinle çayın yanında çok iyi gidecek bir tarif vermek istiyorum.Tarifi sevgili arkadaşım Mine'den almıştım.Misafirlerime yaptığımda her zaman çok beğenildi ve tarifi alındı.Minik minik yuvarlandığı için biraz el oyalıyor.Ancak hamuru parçalara ayırarak derin dondurucuda daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz.
Malzemeler:
*Yarım çay bardağı(orta boy) sıvı yağ
*200 gram oda sıcaklığında tereyağı
*Aynı büyüklükte çay bardağının yarısından fazla toz şeker
*1 yumurta
*Tuz
*1 paket kabartma tozu
*2 çorba kaşığı çörek otu
*Yarım limon suyu
*Aldığı kadar un
Yapılışı:
1)Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
2)Un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
3)Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ekliyoruz.
4)Minik minik yuvarlıyoruz.
5)175 derecede fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)
ufacık ufacıkkkkk :) çok tatlı.
YanıtlaSilyorumunuz için teşekkürler, gerçekten tadı da çok güzel oluyor
SilMerhaba tarifin adı tuzlu minikler ancak malzemelerde *Aynı büyüklükte çay bardağının yarısından fazla toz şeker yazıyor. Anlayamadım.
YanıtlaSiliçinde şeker var ama tuzlu tadı baskın geliyor. denediğinizde göreceksiniz.
SilArkadaşım blogun çok güzel olmuş.Benden bahsetmen beni çok duygulandırdı.[bazılarınıda çatlattı]güzel tariflerini heyacanla bekliyoruz
YanıtlaSilTesekkur ederim arkadasim .Yazmayi hic sevmedigin halde yorum yazman da beni duygulandirdi. Hem tarifin hem de yorumun icin tekrar tesekkurler
YanıtlaSilArzucum tarifini uyguladım ve çok beğendim.
YanıtlaSilİzninle sayfamda yayınlıyorum.
Teşekkürler...