LİMONLU AKİDE ŞEKERLİ PARFE
Yaz günlerinde lezzetiyle sizleri mest edecek bir tarif... Hazırlanması da çok kolay. Malzemeler: *1 paket sade Eti Burçak bi...
http://suslumutfak.blogspot.com/2013/06/limonlu-akide-sekerli-parfe_12.html
Yaz günlerinde lezzetiyle sizleri mest edecek bir tarif... Hazırlanması da çok kolay.
Malzemeler:
*1 paket sade Eti Burçak bisküvi
*1 çorba kaşığı tereyağı
*400gr labne peyniri
*1 su bardağına yakın toz şeker
*3 yumurta
*1 küçük kutu krema
*1 paket vanilya
*1 limon kabuğu rendesi
*1 avuç dolusu limonlu akide şekeri
*Süslemek için pişmaniye ve çeşitli süs malzemeleri
Yapılışı:
1)Bisküvileri rondodan geçiriyoruz.
2)1 çorba kaşığı tereyağını eritip, rondodan geçirdiğimiz bisküvilerle karıştırıyoruz.
3)Kelepçeli kabın tabanına tereyağlı bisküvileri yayıyoruz.
4)Tabana yaydığımız tereyağlı bisküviyi kaşığın tersiyle bastırarak düzeltiyoruz.
5)Diğer taraftan yumurtayla şekeri mikserle çırpıyoruz.
6)Sırasıyla labne, krema ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
7)Akide şekerlerini rondodan geçiriyoruz.
8)1 limon kabuğu rendesiyle beraber akide şekerlerini kremalı labneli karışıma ekleyip tekrar mikserle çırpıyoruz.
9)Karışımı bisküvilerin üzerine döküyoruz.
10)Deep-freeze'e kaldırıyoruz.
11)Servis yapacağımız zaman 5 dakika dışarıda bekletip kelepçeli kalıptan çıkarıp servis tabağına alıyoruz.
12)Üzerine pişmaniye ve istediğimiz süs malzemesiyle süslüyoruz.
Not: Servisten sonra kalanı tekrar deep-freeze e kaldırın aksi halde erimeye başlıyor.
Afiyet Olsun :)
Ve beklediğim tarif gelmiş. Anladığım kadarı ile soğuk cheesecake ( fırınlanmamış cheesecake) lezzetinde bir parfe. Ancak içine karıştırdığın limonlu akide şekeri fikri çok orijinal. hem lezzette hem de ağızda farklı bir tad bırakacağı kesin. Süslemesi ve sunumu için söyleyecek hiçbir söz bulamıyorum. Bence harika olmuş. Yaz günlerinde soğuk soğuk çok iyi gider. ellerine sağlık arkadaşım, harikasın...
YanıtlaSilTesekkur ederim arkadasim.Guzel de isim bulmussun keske bu isimle yayinlasaydim.Pismaniyenin ustune serptigim yildizlar senden anladin degil mi:))
YanıtlaSilEllerinize sağlık,nefis ve çok süslü bir parfe olmuş..Akide şekeri fikri süper..Süslü blogunuzada bayıldım,sizi hemen takibe aldım..Banada beklerim..Sevgiler Nurşen..www.nurlumutfakta.blogspot.com
YanıtlaSilGuzel yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Gercekten suslu oldugu kadar tadi da guzel. Hele sicak gunler icin iyi bir secenek.Ben de sizi ziyaret edecegim ve takibe alacagim. Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık Arzu Hanımcım...
YanıtlaSilFarklı ve nefis bir tarif bayıldım...
Yapımı da çok pratik iznin olursa bende deneyip blogumda paylaşmak işterim...
Sevgi ve muhabbetle...
Ziyaretiniz icin cok tesekkur ederim Emel Hanimcigim.İzin ne demek yapip ta yayinlarsaniz beni cok mutlu edersiniz. Daha cok yeniyim desteginize cok ihtiyacim var. Sevgiler...
YanıtlaSil