YUVALAMA
Antep yemeklerini çok seviyorum.Özellikle yuvalamayı.Yapımı zor gözükse de aslında biraz el oyalıyor o kadar.İki sene önce ramazanda canım ç...
http://suslumutfak.blogspot.com/2013/07/yuvalama.html
Antep yemeklerini çok seviyorum.Özellikle yuvalamayı.Yapımı zor gözükse de aslında biraz el oyalıyor o kadar.İki sene önce ramazanda canım çok isteyince denedim.Tarifi Sofra dergisinin Yöresel Yemekler özel sayısından aldım.Beklediğimden çok da güzel oldu.O günden beri yapıyorum.Hatta boş bir zamanımda köftelerini hazırlayıp deepfreze atıyorum.Ozaman yuvalamayı yapmak yayla çorbası kadar basit oluyor.
Malzemeler:
*1 çorba kaşığı tereyağı
*250 gram kuşbaşı et
*4 su bardağı sıcak su
*150 gram yağsız kıyma
*1 su bardağı pirinç
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*Yarım kilogram süzme yoğurt
*1 adet yumurta
*1 çorba kaşığı dolusu un
*Tuz,karabiber
*Üzerine tereyağı ve nane
Not: Bu ölçülere sadık kalıyorum ama bazen kıvamını ben kendime göre ya da kişi sayısına göre ayarlıyorum.
Yapılışı:
1)Tereyağı ile kuşbaşı eti birkaç dakika kavuruyoruz.
2)4 su bardağı et suyu ile et yumuşayana kadar pişiriyoruz.(Ben düdüklü tencerede pişiriyorum)
3)Yarım saat suda bekletilen pirinci süzüp kurutup blenderde un haline getiriyoruz.
4)Kıymayı ekleyip hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz.
5)Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz ve küçük nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
6)Kaynayan etin suyuna haşlanmış nohutlarla beraber ilave ediyoruz.
7)Ayrı bir kapta yoğurdu,yumurtayı ve unu karıştırıp tencereye alıştırarak ilave ediyoruz.Aksi halde yoğurt kesilebilir.
8)Beş dakika kadar daha kaynatıyoruz.
9)Tereyağlı naneli sosu hazırlıyoruz.Yuvalamamızın üzerine bu sostan gezdirerek servisimizi yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
*1 çorba kaşığı tereyağı
*250 gram kuşbaşı et
*4 su bardağı sıcak su
*150 gram yağsız kıyma
*1 su bardağı pirinç
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*Yarım kilogram süzme yoğurt
*1 adet yumurta
*1 çorba kaşığı dolusu un
*Tuz,karabiber
*Üzerine tereyağı ve nane
Not: Bu ölçülere sadık kalıyorum ama bazen kıvamını ben kendime göre ya da kişi sayısına göre ayarlıyorum.
Yapılışı:
1)Tereyağı ile kuşbaşı eti birkaç dakika kavuruyoruz.
2)4 su bardağı et suyu ile et yumuşayana kadar pişiriyoruz.(Ben düdüklü tencerede pişiriyorum)
3)Yarım saat suda bekletilen pirinci süzüp kurutup blenderde un haline getiriyoruz.
4)Kıymayı ekleyip hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz.
5)Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz ve küçük nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
6)Kaynayan etin suyuna haşlanmış nohutlarla beraber ilave ediyoruz.
7)Ayrı bir kapta yoğurdu,yumurtayı ve unu karıştırıp tencereye alıştırarak ilave ediyoruz.Aksi halde yoğurt kesilebilir.
8)Beş dakika kadar daha kaynatıyoruz.
9)Tereyağlı naneli sosu hazırlıyoruz.Yuvalamamızın üzerine bu sostan gezdirerek servisimizi yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Arzu'cuğum çok severim ama ben hiç denemedim. Gerçekten hazırlaması zaman isteyen bir çorba. Ama dediğin gibi rahat bir günde hazırlayıp denemek lazım. Ellerine sağlık arkadaşım. Bu arada Ramazan'ın mübarek olsun, sevgilerimle...
YanıtlaSilArkadasim yorumunu bekliyordum. Ben de hayirli ramazanlar dilerim. Fotografi pek begenmemissindir. Bunu daha once cekmistim. Sadece yayinlamak icin ramazani bekledim. Destegin ve yorumun iciin tesekkur ederim. Bana geldiginde yapacagim. Sevgiler arkadasim.
YanıtlaSil