EV BAKLAVASI VE MUTLU BAYRAMLAR

Öncelikle tüm ziyaretçilerimin Kurban Bayramını kutlar,sağılık,mutluluk huzur dolu bayramlar dilerim.Aslında bayram tatlımı yapmıştım ama ba...

Öncelikle tüm ziyaretçilerimin Kurban Bayramını kutlar,sağılık,mutluluk huzur dolu bayramlar dilerim.Aslında bayram tatlımı yapmıştım ama baklava açmaya heveslendim ve ilk defa baklava yaptım.Tarif 'Sevgiden Esintiler' den.Buradan teşekkürlerimi yolluyorum.






Malzemeler:

*2 yumurta
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 yemek kaşığı sirke
*Yarım çay kaşığı tuz
*Yarım paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un

İçi için
*İnce dövülmüş fındık ya da ceviz

Üzerine
*200 gram tereyaği

Şerbeti için
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu

Açmak için
*Yeteri kadar buğday nişastası

Yapılışı:

1)Yumurtayı,yoğurdu,sıvıyağı,kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına alıyoruz.
2)Elimizle bunları karıştırıyoruz ve yavaş yavaş unu ilave ediyoruz.Yoğurmaya devam edip,sirkeyi de ekliyoruz.Kulak memesi kıvamından azıcık daha sert ,ele yapışmayan ve özleşmiş bir hamur yapıyoruz.
3)Hamurun üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
4)Dinlenen hamurdan 45 beze yapıp yuvarlıyoruz.(Bezeleri 15 erlik grup yapıyoruz.)
5)İlk 15 erlik gruptaki bezeleri nişasta serperek fincan tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
6)Açtığımız 15 bezeyi aralarına nişasta serperek üst üste koyuyoruz ve merdane ile büyütmeye başlıyoruz.Daha sonra oklava ile tepsi boyutuna getiriyoruz.
7)Tepsiye yerleştiriyoruz ve üzerine bolca fındık ya da ceviz serpiyoruz.
8)Aynı şekilde ikinci 15 lik bezeye de aynı işlemi uygulayıp tepsiye yerleştiriyoruz.Üzerine bolca fındık ya da ceviz serpiyoruz.
9)Son kat için diğer 15 bezeyi açıp en üst katı oluşturuyoruz.
10)İstediğimiz şekilde kesiyoruz.


11)Baklavayı dilimledikten sonra tereyağını eritip kaynama noktasına getiriyoruz.Üzerinde oluşan köpükleri alıp baklavanın her tarafına gelecek şekilde döküyoruz.(Ben köpükleri iyi alamadığım için baklavanın üstünde kahverengi benekler oldu :((   )
12)Fırını 200 dereceye ısıtıyoruz.Baklava kızarmaya başlayınca dereceyi 170 e indiriyoruz.


13)Baklava tamamen kızarınca fırından alıyoruz.
14)Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz.Birkaç taşım kaynayınca limon suyunu ilave ediyoruz ve biraz daha kaynatıyoruz.
15)Şerbetin ilk sıcaklığı çıkınca soğuk baklavanın üstüne döküyoruz.

                                                                           Afiyet olsun:)




Daha Fazla Lezzet

Tatlılar 5993406347777577054

Yorum Gönder

  1. Ohhhhh . Hıııııııııııımm. nefis görüntü. Şimdi bu ev baklavası olsa da yesem =)
    Bayramınız bu arada kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler. Keske ikram edebilseydim:(( iyi bayramlar. Sevgiler.

      Sil
  2. Ev baklavasını çok severim eline emeğine sağlık...Bayramı bayram gibi geçirmen dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler Hanifecim. Ne guzel bir temenni boyle. Ayni dileklerle kucak dolusu sevgiler.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler. İyi bayramlar. Sevgilerimle

      Sil
  4. Bu tepsi için nasıl bir ölçü uyguladınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Verdigim olcuyu uyguladim. Daha ince isterseniz biraz daha buyuk tepsi kullanabilirsiniz. Sevgiler.

      Sil
  5. Canim benim,,Amerikadan sevgilerle,,
    Her gun heyacanla takipteyim..Hersey mukemmel..son derece zevkli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canimmmm yorumunu gorunce nasil sevindim anlatamam. Bundan sonra yorumlarini bekliyorum. Sen gel ben sana neler yapacagim. Amerikaya kucak dolusu sevgilerimle.

      Sil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

item