YUFKALI KÖFTE

Hazırlaması çok kolay o ölçüde de lezzetli ve doyurucu bir tarif...İsterseniz misafir günlerinizde,isterseniz ana öğün olarak ya da atıştırm...

Hazırlaması çok kolay o ölçüde de lezzetli ve doyurucu bir tarif...İsterseniz misafir günlerinizde,isterseniz ana öğün olarak ya da atıştırmalık ara sıcak olarak yapın ama mutlaka deneyin derim.Tadı ve güzel sunumuyla sevdiklerinizin çok hoşuna gidecek.




Malzemeler:

Köfte için:
*500 gram kıyma
*3 dilim bayat ekmek içi
*1 yumurta
*1 orta boy soğan
*2-3 diş sarımsak
*Tuz,pul biber,kara biber,kimyon(arzu ettiğiniz miktarlarda)

*2 yufka

Yufkaların arasına sürmek için:
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su

Üzeri için:
*1 kase sarımsaklı ya da sade yoğurt
*2 çorba kaşığı tereyağı
*1 dolu çorba kaşığı salça

Yapılışı:

1)Önce köfteyi hazırlıyoruz.Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz,diğer köfte malzemeleri ile beraber güzelce yoğuruyoruz.
2)Yufkayı tezgahın üzerine seriyoruz.Su ile sıvı yağı karıştırıp yufkamızın üzerine, her yerine gelecek şekilde sürüyoruz.Yufkanın bizim tarafımızdaki kenarını ortayı biraz geçecek şekilde katlıyoruz.
3)Köfte harcını ikiye bölüyoruz.Yufkanın geniş kenarına köftenin bir parçasını uzunlamasına yayıyoruz.


4)Yufkayı sıkı bir şekilde sararak rulo yapıyoruz.Rulodan 2 parmak genişliğinde parçalar keserek Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.


5)Aynı işlemi diğer yufka için de yapıyoruz.(bir yufkadan 25 adet çıkıyor)
6)Parçaları üzerine sıvı yağ-su karışımından biraz sürerek 200 derecedeki fırında ,yufkalar ve köfteler kızarana kadar pişiriyoruz.
7)Bu sırada servis için yoğurdu hazırlıyoruz.
8)Tereyağını eritip salçayı ekleyerek kavuruyoruz.Biraz su ilave edip kaynayınca ocağın altını kapatıyoruz.
9)Köfteler pişince servis tabağına alıyoruz.Üzerine yoğurdu döküyoruz.Yoğurdun üzerine de salçalı sosu gezdirip arzuya göre maydanozla süsleyip servis yapıyoruz.

                                                                            Afiyet olsun:)






Daha Fazla Lezzet

New 5528313548573332870

Yorum Gönder

  1. Bayılırım ben buna.Gece gece görmem hiç iyi olmadı,Arzucum yaa..Şu an olsa koca bir tabak yerimm..Nefis görünüyor..Ellerine sağlık canım ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nursencim. Gene icten ve sicacik bir yorum birakmissin. Tesekkurler sevgiler.

      Sil
    2. Arzucum sunumun enfes..hemen turk marketine gidip yufka aliyorum.kilo alirsam suclu Kim...her gun heyacanla bakiyorum..keske orada olsam diyorum..ozlem le opuyorum..Nesrin

      Sil
    3. Canim benim. Artik ben de her gun yorumunu bekler oldum. Sen gel bi ben sana hepsini yapicam. Binlerce opucuk yolluyorum. Sevgilerimle

      Sil
  2. Arzucuğum,

    Yıllar önce Çiya Kebapta bunun hamurla ve odun ateşinde pişenini yedikten sonra ben de evde denemelere girişmiştim. Önce hamurla, dar vakitlerde de aynen senin yaptığın gibi yufkayla ve aynı şekilde..
    Çok iyi oldu hatırlattığın. En kısa zamanda ben de yapayım. Lezzetine diyecek yok zaten. Ellerine sağlık.
    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler İsil hanicim. Ziyaretiniz ve yorumlariniz beni o kadar mutlu ediyor ki. Gercekten guzel bir lezzet. Evdekiler de cok begendi. Sevgilerimi yolluyorum

      Sil
  3. Merhaba :) cok güzel keyifle okunacak bir blogunuz var,,daha nice güzel paylaşımlara..bu arada bu tarifi bende denemek çok istiyorum,burada görünce aklıma geldiği iyi oldu,sizinde ellerinize sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler Behiyecim. Ne guzel yorum yazmissin boyle. Yemege gelince gercekten cok guzel oldu. Evdekiler bayildi. Sevgilerimle

      Sil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

item