NUTELLALI YILDIZ ÇÖREK

Değişik sunumları seviyorum ama bu çöreğin sunumu da sevilmeyecek gibi değil.Yaparken de öyle keyifliydi ki ,şekil ortaya çıktıkça iyi ki de...

Değişik sunumları seviyorum ama bu çöreğin sunumu da sevilmeyecek gibi değil.Yaparken de öyle keyifliydi ki ,şekil ortaya çıktıkça iyi ki denemişim dedim.Nutella çok yakıştı hatta daha sonra tahinlisini,reçellisini ve hatta tuzlu olarak da zeytin ezmelisini deneyeceğim.Cevizim olmadığı için ben koymadım ama nutellaya cevizin çok yakışacağını düşünüyorum.





Malzemeler:

*2 adet yumurta sarısı
*1,5 çay bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı (35 gram) tereyağı
*1 su bardağı süt(200 ml)
*1 paket toz maya
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un (yaklaşık 550 gram kadar ama siz yine de kontrollü koyun)

Arasına:
*Nutella
*Dövülmüş ceviz

Üzerine:
*Yumurta akı
*2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

1)Ilık süt ile yumurta sarılarını çırpıyoruz.Üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını ekliyoruz.Un hariç kalan malzemeleri de ilave ediyoruz.Yavaş yavaş unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda,mayalanması için 1 saat kadar bekletiyoruz.
2)Mayalanan hamuru hafifçe yoğurup tezgah ya da masa üzerinde yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz.Ruloyu dört eşit parçaya bölüyoruz.
3)Her bir bezeyi yaklaşık 30 cm çapında açıyoruz ve ve düzgün bir yuvarlak olması için kenarlarını kesiyoruz.(ben bir kapağı hamurun üzerine koyarak kenarlarından kestim çok düzgün oldu)
Not:Mümkün olduğu kadar ince açmanızı öneririm çünkü kat kat bir hamur olduğu için kıvrıldığında içeide kalan kısımlar hamur kalabilir.Hatta 30 cm den daha büyük yuvarlak kalıpla kesip daha büyük bir çörek yapabilirsiniz.Kestiğiniz parçaları da başka şekilde değerlendirebilirsiniz.
4)Açtığımız hamuru yağlı kağıt üzerine koyup nutella sürüyoruz.Ceviz koyacaksak nutellanın üzerine serpiştiriyoruz.


5)Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayarak aralara nutella sürerek üst üste diziyoruz.En üste nutella sürmüyoruz.
6)Hamurun tam ortasına çay bardağını ters olarak koyup hafifçe bastırıyoruz.Bardaktan itibaren kenara doğru olacak şekilde önce dörde bölüyoruz.Sonra her parçayı tekrar dörde bölüyoruz.(toplam 12 parça olacak)


7)İki ucu ellerimizle tutuyoruz.Sağ elimizle tuttuğumuz ucu sola,sol elimizle tuttuğumuz ucu sağa doğru iki kez döndürüyoruz.Uçlarını birleştiriyoruz.Tüm parçalara bu işlemi uyguluyoruz.
8)Üzerine ayırdığımız yumurta aklarından sürüp toz şeker serpiyoruz.


9)Hamuru yağlı kağıtla beraber fırın tepsisine alıyoruz ve 150 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.(yavaş pişiriyoruz çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi kat kat bir hamur olduğu için içi hamur kalabilir)

                                                                            Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

New 8736313413773834905

Yorum Gönder

  1. Arzucum ellerine sağlık nefis olmuş,bende geçen hafta ayçiçeği poaçasını yapmıştım..Ama nutellalısıda bir ayrı güzel olmuş..Hemen deneyeceğim..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. muhteşem bir görünüş
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkürler sevgiler

      Sil
  4. Sevgili Arzu yine suslu suslu harikalar yaratmissin. Ellerine saglik, senin tarifinle de deneme yapacagim:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Pırılcım. Şimdiden kolay gelsin. Yapması çok keyifliydi. Sevgiler

      Sil
  5. Canım ellerıne saglık nefıs görünüyor tarıfı not aldım...tuzlusunu yapmak istersek malzeme ölçüsü ne olmalı ..rıcam etsem yazarmısın zeytın ezmeli de hashaslı cevizli de nefıs olur dıye dusundum..canım kocaman sevgılerımı bırakıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Pınarcım. Öncelikle çok teşekkürler. Tuzlusunu denemedim ama deneyeceğim mutlaka. Sadece şeker ölçüsünü değiştirip 1 silme yemek kaşığı şeker koymayı düşünüyorum. Sevgilerimle canım

      Sil
  6. Hakikaten görüntü olarak muhteşem.Ben tuzlu olarak deneyeceğim.Sevgiler..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item