TAHİNLİ ÇELENK ÇÖREK

Bu gün sizlere nefis bir tarifim var.Özellikle tahin sevenler mutlaka denemeliler.Üstelik mayalı bir hamurla hazırlandığı halde ertesi gün...

Bu gün sizlere nefis bir tarifim var.Özellikle tahin sevenler mutlaka denemeliler.Üstelik mayalı bir hamurla hazırlandığı halde ertesi güne bayatlamıyor,daha da güzelleşiyor.Şekli de çok güzel,yapılışı çok zevkli.Kısacası denemeye değer.



Malzemeler:

Hamuru için:

*2 adet yumurta
*50 gram eritilmiş tereyağı
*Çeyrek su bardağı toz şeker
*1/3 su bardağı ılık süt
*1 paket toz maya
*Çeyrek su bardağı ılık su
*Yarım çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

İçi için:
*Yeteri kadar tahin
*Çekilmiş ceviz
*Toz şeker

Yapılışı:

1)Ilık su hariç unun 3 su bardağı kadarını ve hamur için gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz.Elimize çok az yapışan bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmasını bekliyoruz.
2)Mayalanan hamuru 9-10 bezeye bölüyoruz.Üzerine az un serperek dikdörtgen biçimde açıyoruz.2yemek kaşığı tahin sürüyoruz ve yayıyoruz.Toz şeker ve ceviz serpiyoruz.


3)Hamuru uzun kenarından rulo şeklinde sarıyoruz.Tam ortasından uzunlamasına ikiye bölüyoruz.Bir ucunu kesmiyoruz.


4)Kestiğimiz kısımları birbiri üzerinden dolayıp sonra simit şekli veriyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.Yarım saat mayasının gelmesi için bekletiyoruz.


5)Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25 dakik kadar pişiriyoruz.(fırınların pişirme hızı değişik olabileceğinden kontrollü pişirmenizi öneririm)

                                                                                 Afiyet olsun:)

 

Daha Fazla Lezzet

New 944035027481205880

Yorum Gönder

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item