KUZU POĞAÇA

Öncelikle tüm ziyaretçilerimin kurban bayramını kutluyorum.Günün anlam ve önemine uygun çok ama çok şirin bir tarifim var.İnanın piştikten s...

Öncelikle tüm ziyaretçilerimin kurban bayramını kutluyorum.Günün anlam ve önemine uygun çok ama çok şirin bir tarifim var.İnanın piştikten sonra yemeye kıyamadım.Hamur benim çokça kullandığım bir mayalı hamur.Şekillendirmeye çok müsait.Aslında daha önce tarifini verdim ama burada tekrar yazacağım.



Malzemeler:

*125 gram yumuşak tereyağı
*1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı ılık süt
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı silme toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

Yapılışı:

1)Su,süt,şeker ve mayayı yoğurma kabına alaarak karıştırıyoruz.Yağı ve yumurta beyazını ilave ediyoruz.Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.Tuzunu koyuyoruz.Hamur hafif ele yapışıncaya kadar un ekliyoruz.Bu aşamada unu kesip hamuru nemli bir bez ile örterek yarım saat kadar mayalanması için bekliyoruz.
2)Hamur mayalandığında tekrar hafifçe yoğuruyoruz.Kuzunun yüzü için oval bir parça oluşturuyoruz.Kulaklar ve bacaklar için hamura rulo şekli veriyoruz.Kıvırcık için hamurdan rulılar yapıp gül böreği gibi yuvarlıyoruz ve şekildeki gibi biçimlendiriyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.Zeytinden göz,ağız yapıyoruz.Ayak kısımlarına da zeytin koyuyoruz.170 derecedeki fırında pişiriyoruz.

                                                                                  Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

Poğaçalar 8002081300796468585

Yorum Gönder

  1. Ay Ben senin kuzunu yesemmi...sevsemmi bilemedim..ellerine saglik ama bunu insan nasil kiyip yer..sana inanmiyorum...soylenecek kelimede bulamiyorum..bayramini kutlu olsun canim Arzucum..seni cok opuyorum..Nesrin

    YanıtlaSil
  2. Canim bayildim :) Yemediniz bunu degil mi?:) O kadar guzel ki insan yemeye kiyamaz :)
    Ellerine saglik canim, iyi bayramlar...

    YanıtlaSil
  3. Arzucum yine muteşem bir görüntü,ellerine sağlık..Kuzuna bayıldım..İyi bayramlar..

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyo canım👏

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item