KÜTÜK PASTA 2015

Yeni yıl geçti daha önce yayınlayacaktım ama bilgisayarımdaki bir problem nedeniyle ancak şimdi paylaşabiliyorum.Kütük pastanın yapımı zor z...

Yeni yıl geçti daha önce yayınlayacaktım ama bilgisayarımdaki bir problem nedeniyle ancak şimdi paylaşabiliyorum.Kütük pastanın yapımı zor zannederdim.Aslında kütük pasta rulo pastaymış.Pastanın pandispanyası ve kreması da çok lezzetli.Rulo pasta yaparken de kullanabileceğiniz çok güzel bir reçete.





Malzemeler:

Pandispanya için:

*4Adet yumurta  
*1 su bardağı şeker
*1 Türk kahve fincanı süt
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu

Kreması için:
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı un
*1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
*50 gram tereyağı
*1 paket vanilya
*1 paket toz krem şanti

Arasına:
*3 adet muz

Üzerine:
*200 gram bitter çikolata
*200 mililitre sıvı krema

Ayrıca hayal gücünüze göre süsleme malzemeleri

Yapılışı:

1)Öncelikle kremayı hazırlıyoruz.Süt,şeker,nişasta ve unu tencereye koyup ocakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ilave ediyoruz.Soğuyunca toz kremşantiyi koyup el blender ı ile güzelce çırpıyoruz.
2)Pandispanya için yumurta aklarını ve sarılarını ayırıyoruz.İki ayrı çırpma kabına koyuyoruz.İlk önce yumurta akına yarım bardak şekeri ilave edip kar haline gelinceye kadar mikserle çırpıyoruz.Geri kalan şekeri de yumurta sarılarına ilave edip çırpıyoruz.Sütü ekleyip biraz daha çırpıyoruz.Un ve kabartma tozunu yumurta sarısının olduğu kaba eliyoruz.(elemek önemli) Bir dakika kadar daha çırpıyoruz.Daha sonra yumurta akını dikkatlice iki aşamada spatula yardımıyla karıştırarak ekliyoruz.
3)Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımı yayıyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca rulo yapıyoruz ve soğuyuncaya kadar bekliyoruz.
4)Soğuyunca yağlı kağıdından ayırıp içine kremasını yayıyoruz.Rulonun kendimize yakın kısa kenarına muzları diziyoruz ve tekrar rulo yapıyoruz.Rulonun bir kenarından bir parça kesip büyük parçanın kenarına yerleştiriyoruz.
5)Bitter çikolatayı benmari eritip kremayla güzelce karıştırıyoruz.Pastanın üzerine sürüyoruz.Birazcık donunca çatalla izler yapıp kütük izlenimi veriyoruz.Bundan sonrasını hayal gücünüze bırakıyorum.

                                                                         Afiyet olsun:)




Daha Fazla Lezzet

Pastalar 3523765953232211456

Yorum Gönder

  1. merhaba görüntüsü çok güzel denemek isterim
    kaç yumurta kullanılıyor acaba cevaplarsanız memnun olurum sevgi ve selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutmusum yazmayi duzelttim canim. 4 adet yumurta var

      Sil
  2. çok ama çok şık görünüyor emeğinize sağlık birşey soracaktım .Pandispanyasında yumurta yokmu veya unuttunuzmu kaçtane yumurta olacak teşekkürler BAL

    YanıtlaSil
  3. Merhaba;pandispanya ya kaç yumurta koyacağız:)Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık pastanız çok güzel görünüyor kaç yumurta kullandınız acaba?İyi yıllar Şule

    YanıtlaSil
  5. Bu, gördüğüm en güzel kütük pastalardan biri Arzucum, daha doğrusu en çok kütüğe benzeyenlerden...;))
    Harika olmuş, ellerine sağlık canım...;)

    YanıtlaSil
  6. Kusura bakmayin unutmusum yazmayi duzelttim. 4 Adet yumurta var

    YanıtlaSil
  7. Canim benim..super otesinde gercekci bir pasta olmus..seni cok ama cook ozledim..ama yine hastalik yine husran gelemedim..ozlemle opuyorum,.nesrin

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item