ÖRGÜLÜ HALKA

Değişik poğaça şekillerini seviyorum.Servis sırasında çok şık duruyor.Hele böyle şekiller aslında tek tek yapmaktan daha kolay.Bir kerede or...

Değişik poğaça şekillerini seviyorum.Servis sırasında çok şık duruyor.Hele böyle şekiller aslında tek tek yapmaktan daha kolay.Bir kerede ortaya çıkıveriyor.Gelelim tarifimize.Bu arada ben iç malzemesi olarak dilimlenmiş zeytin kullandım.Peynir ve maydanozla yapacağınız iç malzemesiyle de çok lezzetli olacaktır.




Malzemeler:

*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
*1 yemek kaşığı kuru maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 çay kaşığı toz şeker
*Alabildiği kadar un

İçi için:
*Dilimlenmiş siyah zeytin

Yapılışı:

1)Süt,sıvıyağ,yumurta akı,maya,tuz,şekeri yoğurma kabına alıyoruz.Üzerine ilk olarak 4 bardak un ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz.Ele hafif yapışan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz.Üzerini nemli bir bezle örterek hamur iki katı olana kadar dinlendiriyoruz.
2)Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açıyoruz.Aşağıdaki şekildeki gibi hamurun bir tarafında 1 cm.lik kesikler yapıyoruz.Kesiklerle saç örgüsü yapıyoruz.Kesik olmayan kısma iç malzememizi koyuyoruz


Not:Ben hamurun yarısından fazlasıyla bu şekli oluşturdum.Hamurun tamamını kullanırsanız bayağı büyük bir halkanız olacaktır.Bir de şekil verme işlemini tepsi üzerinde yapın taşırken şekli bozulmasın.
3)Hamurun iç malzemesi koyduğumuz tarafından rulo yapmaya bşlıyoruz ve halkanın uçlarını birbirine yapıştırıyoruz.Saç örgülerinin bitiş kısmı alta gelecek şekilde düzeltiyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

                                                                             Afiyet olsun:)

Daha Fazla Lezzet

Poğaçalar 5340557389401689037

Yorum Gönder

  1. Arzucuğum ellerine sağlık canım. Çok şık ve de çok lezzetli görünüyor....:)
    Sevgilerimi bıraktımmmm...:))))

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor canım, ellerine sağlık. deneyeceğim bu akşam için. )

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item