PRATIK YAĞ MANTISI
Bu gün sizlere çok güzel bir tarifim var.Aslında ben bu tarifi gül böreği şeklinde sosyete mantısı olarak yaparım ama fırında pişiririm.Kıza...
http://suslumutfak.blogspot.com/2015/01/pratik-yag-mantisi.html
Bu gün sizlere çok güzel bir tarifim var.Aslında ben bu tarifi gül böreği şeklinde sosyete mantısı olarak yaparım ama fırında pişiririm.Kızartma olduğundan olsa gerek bu çok daha lezzetli geldi bana.Gerçi kızartırken biraz ocak battı ama güzel şeyler için bazen uğraşı gerekiyor.Yani bu lezzete değiyor.
Malzemeler:
*2 adet yufka
*200 gram kıyma
*1 adet orta boy soğan
*Tuz,karabiber
*Kızartmak için sıvı yağ
*Üzerine bir kase yoğurt
*2 diş sarımsak
*Sosu için 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
Yapılışı:
1)Soğanı rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz.Kıyma,tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırıyoruz.
2)Yufkayı tezgaha seriyoruz ve 2 cm lik şeritler halinde kesiyoruz.Son ra her şeridi bir karış uzunluğunda parçalar halinde kesiyoruz.Parçaların ucuna kıymalı harçtan bir parça koyuyoruz ve mıska şeklinde sarıyoruz.Ucunu biraz suyla yapıştırıyoruz.
3)Diğer yufkaya da aynı işlemi yapıyoruz ve mıskaları bol kızgın yağda kızartıyoruz.
4)Mantıları servis tabağına alıyoruz.Sarımsaklı ya da sade yoğurdu üzerine döküyoruz.Sosu için svı yağı kızdırıp salçayı kavuruyoruz ve yoğurdun üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
*2 adet yufka
*200 gram kıyma
*1 adet orta boy soğan
*Tuz,karabiber
*Kızartmak için sıvı yağ
*Üzerine bir kase yoğurt
*2 diş sarımsak
*Sosu için 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
Yapılışı:
1)Soğanı rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz.Kıyma,tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırıyoruz.
2)Yufkayı tezgaha seriyoruz ve 2 cm lik şeritler halinde kesiyoruz.Son ra her şeridi bir karış uzunluğunda parçalar halinde kesiyoruz.Parçaların ucuna kıymalı harçtan bir parça koyuyoruz ve mıska şeklinde sarıyoruz.Ucunu biraz suyla yapıştırıyoruz.
3)Diğer yufkaya da aynı işlemi yapıyoruz ve mıskaları bol kızgın yağda kızartıyoruz.
4)Mantıları servis tabağına alıyoruz.Sarımsaklı ya da sade yoğurdu üzerine döküyoruz.Sosu için svı yağı kızdırıp salçayı kavuruyoruz ve yoğurdun üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun:)