PÜRELİ GARNİTÜRLÜ TEPSİ KÖFTESİ

Bilindik tatları değişik şekilde sunmayı seviyorum.Köfte çok sık yapılan bir yemek.Yanına da patates püresi ya da patates kızartması eşlik...


Bilindik tatları değişik şekilde sunmayı seviyorum.Köfte çok sık yapılan bir yemek.Yanına da patates püresi ya da patates kızartması eşlik eder.Görüntüsü çok güzel olduğu gibi zamandan da kazandırdı.Garnitürü ile de daha da lezzetlendi.Bizim evde çok beğenildi umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.



Malzemeler:

Köfte için:

*500 gram köftelik kıyma
*2-3 dilim bayat ekmek içi
*1 adet orta boy soğan
*1 adet yumurta
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*Tuz,karabiber (arzu ettiğiniz başka baharatlar)

Püre için:
*4 adet orta boy patates
*1 çorba kaşığı tereyağ
*Yeteri kadar süt (pürenin kıvamını ayarlamak için)
*Tuz

Garnitür için:
*1 kase konserve bezelye
*1 adet orta boy havuç
*Yeteri kadar kaşar rendesi

Yapılışı:

1)Soğanı rendeliyoruz.Bayat ekmek içini ufalıyoruz ve diğer malzemelerle güzelce yoğurup köfteyi hazırlıyoruz.Orta boy fırın kabına elimizle bastırarak yayıyoruz.


2)Hazırladığımız köfteyi 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
3)Bu arada havucu küp küp doğrayıp haşlıyoruz ve süzüyoruz.Bezelyeyi güzelce yıkayıp süzüyoruz.(eğer taze bezelye kullanacaksanız bezelyeyi de haşlayın)
4)Patatesleri soyup yıkayıp haşlıyoruz.Haşlanınca süzüp,tuzunu ve tereyağını ilave ediyoruz ve patates ezici yardımı ile eziyoruz.Kıvamını ayarlamak için yeteri kadar süt ilave ederek püreyi hazırlıyoruz.
5)Fırından aldığımız köftenin üzerine bezelye ve havucu yayıyoruz.Kaşar rendesi serpiyoruz.


6)Püreyi sıkma torbasına koyuyoruz ve yemeğin üzerine aralıklı şeritler halinde sıkıyoruz.Daha sonra bu şeritlere dik olacak şekilde tekrar şeritler halinde sıkıyoruz.


7)200 Derecedeki fırında kaşar eriyip,püre hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

                                                                              Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

YEMEK DAVETİ

Canım arkadaşım Ufuk geldiğinde hazırladığım masanın resimlerini Ufukçum ne güzel resimlemiş.Ben de sizlerle paylaşmak istedim.

KARPUZ DİLİMİ SALATA

Bu gün sizlere,özellikle kahvaltılarda yapabileceğiniz bir salata sunumum var.Hazırlaması çok kolay ama bir o kadar da şık ve değişik. Malzemeler: *Yeşil kısmı için maydanoz ve nane *Beyaz kıs...

SOSLU BİFTEK

Ben mutfağımda düdüklü tencere çok kullanırım ama hiç soslu biftek pişirirken kullanmamıştım. harika oldu lokum gibi pişti.Bu yemek davet sofralarına da çok yakışıyor.Ben patates püresiyle servis yapt...

Yorum Gönder

  1. Tesekkurler Pinarcim. Bir sonraki yayinim senin icin olacak. Suslu bir sunum. Eminim begeneceksin. Sevgiler

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item